"Föreläsaren är mästerlig på att skapa delaktighet. Vi är nära till gråt och till skratt, om vartannat." - Lennart Paulsson, P&P Meetings, ledamot i Svenska Eventakademin
"Föreläsaren är mästerlig på att skapa delaktighet. Vi är nära till gråt och till skratt, om vartannat." - Lennart Paulsson, P&P Meetings, ledamot i Svenska Eventakademin

Föreläsningar

Integrera Flera: Integrations föreläsning.
Integrera Flera är en blandning av föreläsning, film, rollspel och värderingsövningar i syfte att  förstå vad nyanlända genomgår vid flykt, sin första tid i Sverige och nya strukturer och normer. Charbel talar om mångfald och kulturkrockar som kan uppstå dels för individen vid anpassning till det nya samhället men även hos personer som möter nyanlända. Med detta som bakgrund fortsätter föreläsningen kring hur man kan skapa ett inkluderande och inbjudande arbetssätt.

Ey, vad gäller?: Jämställdhet och sexualietet.
Denna föreläsning/workshop vänder sig till nyanlända ungdomar samt vuxna i tabubelagda frågor som jämställdhet och sexualitet. Pratar man inte om frågan så finns den inte, om den inte ”finns” och man möter den svenska synen på sexualitet kan det leda till mycket missförstånd. För att förebygga och minska antalet sexuellt våld och våldtäkter måste frågan lyftas upp trots att det är känsligt.

Övningskör livet – Inspirations föreläsning.
Charbel tar med dig på sin livsresa, från att leva destruktivt, i spelmissbruk och självmordstankar utan drömar och mål, till att bli en av landets stora inspiratörer som berör och gör skillnad och arbeta med sitt drömjobb. Denna föreläsning är både berörande och igenkännande som visar på att det är aldrig kört oavsett hur livet ser ut. Ens svaghet och brutenhet kan bli till vår styrka.

Scenen är din: Förebyggande workshop
Denna workshop vänder sig  till ungdomar som får lära sig att stå på scen och göra sin röst och story hörd. Det erbjuds retorikträning, presentationsteknik, kroppsspråk samt hur man skriver en föreläsning som storry. Att prata om vad man har varit med om på ett pedagogiskt och roligt sätt skapar nya tankar och inspirerar både den som talar men även åhörarna som får lyssna.

Hittat ett jobb eller?: Arbetsmarknads inspirationsföreläsning.
Hur hittar man ett jobb, sitt drömjobb? Vart finns dem dolda arbeten, vart ska man nätverka och hur utvecklar man sitt kontaktnät? Dessa frågor dyker ofta upp när man är arbetssökande eller trött på sitt jobb. På ett motiverande och pedagogiskt sätt går Charbel igenom de olika stegen för att nå ditt man vill. 

Terminföreläsningar och Workshop för nyanlända ungdomar:
Charbel erbjuder en heltermins undervisning för nyanlända ungdomar i olika ämnen. Han skräddarsyr även dessa utifrån önskade behov. Ett axplock av det han tidigare gjort är, Integration, social kompetens, scenen är din, mobbing, kriminalitet – missbruk, bemötande. 

Top